Палма: Не одричем се Бандића

БЕОГРАД: Лидер Јединствене Србије и председник Скупштине општине Јагодина Драган Марковић Палма изјавио је за Н1 да се не ограђује од прошлонедељног сусрета са Миланом Бандићем, иако се
palma
Фото: Tanjug

Градоначелник Загреба јавно извинио хрватској јавности јер, наводно, није знао за део Марковићеве прошлости и његову везу са Жељком Ражнатовићем Арканом.

"Не могу замерити Бандићу јер више од 700 објава напада на њега је било на порталима. Он је добар човек и способан, али су га напали. Не замерам му. Не ограђујем се од виђања с њим и не љутим се, разумем га у потпуности", изјавио је Марковић.

На питање је ли Бандић знао све о њему кад га је позвао у госте, Марковић одговара: "Сигуран сам да он зна ко сам ја".

"Ако некога позовете у госте онда треба да знате све о њему. Нисам учествовао у рату, нисам ништа лоше направио ниједном Хрвату, осим што ми је сметало што је протеран српски народ из Хрватске", рекао је Марковић.

Додао је да се није чуо са Бандићем од сусрета у Загребу и поновио да остаје позив градоначелнику Загреба да посети Јагодину идуће године.

"Он треба да одлучи. Моја намера је врло искрена, понудио сам да дође хиљаду Хрвата у централну Србију, да студенти дођу. Не желим да се свађамо, желим да сарађујемо, да деца наша не забораве шта је било, али да идемо напред", поручио је Марковић.

Марковић је у Загребу боравио на позив градоначелника Бандића, што је изазвало негодовање нарочито хрватских бранитеља.

Пошто се пре неколико дана извинио због сусрета с Палмом, данас је то извињење Бандић објавио и у форми плаћеног огласа у новинама. Н1 наводи да је Бандићево извињење коштало грађане 18.794,07 куна, без ПДВ.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести