Парламент данас о изменама Закона о високом образовању

БЕОГРАД:  Скупштина Србије почеће данас нову ванредну седницу на којој ће посланици разматрати измене Закона о високом образовању, којима је предвиђено да студенти који су студије уписали до 10. септембра 2005. године факултете заврше у наредне две школске године.
Skupština Srbije  Foto Tanjug/ T. Valič
Фото: Скупштина Србије  Фото Танјуг/ Т. Валич

Прописивањем нових рокова за завршетак студија по започетом наставном плану и програму, условима и правилима студија, стварају се услови за студенте који до краја школске 2018/2019. године нису успели да заврше студије, то учине у наредном периоду у трајању од две школске године.

Утврђеним новим роковима завршетак тих студија предвиђен је до краја школске 2020/2021. године, а за студенте уписане на интегрисане студије из поља медицинских наука до краја 2021/2022. године.Парламент ће данас, пре почетка расправе о предложеном закону, гласати о тачкама дневног реда претходне седнице.

Посланици ће се изјаснити о Предлогу закона о дуалном моделу студија, Предлогу закона о регулисаним професијама и признавању професионалних квалификација, изменама и допунама Закона о патентима, Закона о ауторским и сродним правима и Закона о заштити топографија полупроводницких производа.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести