Пастор и Мондолини разговарали о моделима сарадње

НОВИ САД: Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор разговарао је данас са амбасадором Француске Фредериком Мондолинијем о моделима даљег продубљивања привредне, културне, универзитетске и друге сарадње.
pastor i ambasador francuske
Фото: Скупштина АП Војводине

Пастор је истакао да су партнерски и пријатељски односи две земље од посебног значаја и за АП Војводину, у којој двадесетак успешних и перспектвних француских компанија запошљава више од шест хиљада људи. 

"Сигуран сам да постоји велики потенцијал да те бројке на обострано задовољство увећамо, а посебно у сектору прехрамбене индустрије. Скупштина и Покрајинска влада желе да буду посвећени партнери у том процесу, да допринесемо стварању нових контаката и отварању нових перспектива", истакао је Пастор.

Додао је да је за Србију од велике важности партнерска подршка Француске у савладавању европског пута наше земље.

Фото: Скупштина АП Војводине

Пастор и амбасадор Мондолини разговарали су и о значају активности које на пољу уметности, културе, језика спроводи Француски институт у Србији. Амбасадор Мондолини захвалио је председнику Пастору на подршци коју покрајинске институције пружају раду овог Института.

На састанку је разговарано и о могућности обнављања и успостављања конкретније сарадње између АП Војводине и француских региона, а заједнички је оцењено да би било обострано корисно интензивирати ту сарадњу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести