Пастор у Бриселу на Европској недељи регија и градова

БРИСЕЛ: Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор разговарао је у Бриселу са председником Комитета региона (ЦоР) Карлом Хајнцом Ламберцом о односима које АП Војводина гради са другим регијама и начину на који међурегионална сарадња убрзава процес европских интеграција Србије.
Ištvan Pastor Foto: Dnevnik.rs/S. Šušnjević
Фото: Иштван Пастор Фото: Дневник.рс/С. Шушњевић

Такође, било је речи и о улози и доприносу Канцеларије Војводине у Бриселу у овом процесу.

Пастор је истакао да у последњих пар година интерес европских и других регија за сарадњу са Војводином расте због досадашњих активности покрајине, али и због тога што се укупна перцепција по питању европске будућности Србије мења на боље.

”Са посебном пажњом пратимо дешавања у вези са избором комесара за проширење ЕУ. За нас би било од изузетног значаја да то буде неко из нашег ближег окружења, због познавања наших прилика, али и наших напора, настојања и спремности да што пре постанемо члан ЕУ”, рекао је Пастор.

Он је додао да је изузетно битан и наредни буџетски период Европске уније, односно будућност регија са аспекта буџетских могућности, наводи се у саопштењу.

Пастор је још једном нагласио спремност власти у Србији да учине све неопходне друштвене реформе како би се приближили остварењу циљева неопходних за придруживање, оценивши да то није само интерес Србије него и интерес целе европске заједнице.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести