Пажин у Београду тражио изручење Маровића Црној Гори

ПОДГОРИЦА: Црногорски потпредседник Владе и министар правде Зоран Пажин инсистирао је данас током састанка са министарком правде Србије Нелом Кубуровић у Београду да Светозар Маровић буде изручен Црној Гори ради одслужења затворске казне на коју је правоснажно осуђен, саопштила је Владе Црне Горе.
svetozar marovic
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Пажин је казао да, иако два министарства у многим областима имају блиску и квалитетну сарадњу, изручење особа које су окривљене или осуђене за тешка кривична дела, посебно у области борбе против корупције и организованог криминала, треба да буде само додатна потврда чврстих партнерских односа, преносе Вијести.

"Не смемо да дозволимо да било који појединачни случај доведе у питање друге позитивне резултате у овој области", рекао је Пажин.

У саопштењу се наводи да је Пажин подсетио Кубуровић на молбу Црне Горе за изручење правоснажно осуђеног Маровића, упућену надлежним органима Србије у априлу 2019. године, а на коју није добио одговор.

"И пре подношења молбе за изручење, самим расписивањем међународне Интерполове потернице за Светозаром Маровићем већ две и по године испуњени су сви правни предуслови да он буде лишен слободе у Србији, у циљу његовог изручења Црној Гори", рекао је Пажин.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести