Перовић демантује да је смењен са места ректора Богословије

ЦЕТИЊЕ: Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић демантовао је данас медијске написе да је смењен са тог места и поручио да "нема никаквих смена, казни, суђења, нити било каквих процеса против школе или ректора од надлежних црквених институција.
gojko perovic
Фото: Youtube Printscreen

Отац Перовић је у изјави за Радио Светигору демантовао, како је навео, све “медијске сплетке” и пласирање неистина у вези са радом ове школске установе у Црној Гори - и школе и ректорове службе у њој.

”Нема никаквих смена, казни, суђења нити било каквих процеса против школе или ректора од стране надлежних црквених институција. Све се, Богу хвала, одвија у редовним околностима и како треба. Не знам чему служе и коме добро могу донети толике лажи које се свакодневно пласирају, а тичу се Цркве и њенога рада. Све што радимо - радимо транспарентно. Толико смо присутни у јавности да нам се на томе, са неких адреса, и приговара. А опет, исте те адресе, упорно и без прекида преносе лажи о неким наводно тајним и закулисним радњама у Цркви. Што би рекао народ: „Нека нам је свима Бог на помоћи”, навео је, између осталог, Перовић.

Перовић је рекао да се Цетињска богословија у редовним активностима припрема за почетак нове школске године и да су у току летњи радови.

Навео је и да је ових дана Богословија добила позив са највиших црквених адреса СПЦ да се укључи у рад саборске Комисије за унапређење просвете унутар СПЦ, где се, како је рекао, такође очекује његово активно учешће као ректора Цетињске богословије и још једног од њених професора.

Медији, међу њима и Танјуг, су раније данас позивајући се на незваничне црквене изворе, пренели да је Перовић смењен са места ректора Цетињске богословије и да је премештен у Подгорицу.

Иначе према Уставу СПЦ ректоре богословија, па тако и Цетињске, поставља Синод СПЦ.

Поред тога што је Перовић ректор Цетињске богословије он је и парох Прве парохије цетињске.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести