Петковић: Београд спреман за дијалог, признање није тема

БЕОГРАД: Београд је апсолутно спреман за наставак дијалога с Приштином, али међусобно признање никако није тема, поручио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковићетар петковић.
s
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи у саооштењу Канцеларије, Петковић поручује да су албански политичари претећом поруком да једини резултат дијалога Београда и Приштине мора бити такозвано међусобно признање, директно доказали да их дијалог, договор и трагање за компромисним решењем не занима.

"Уместо што безочно обмањују јавност и свакодневно саботирају дијалог, нека признају да их не интересује грађење мира и стабилности, већ да се залажу за замрзнути конфликт и свакодневне тензије на терену, које су нажалост опасност и алтернатива дијалогу.

Наметнута решења и једнострани потези нити су дијалог, нити помажу међусобном разумевању и договору, већ појачавају тензије и јаз који постоји међу народима на територији Косова и Метохије", каже Петковић, а наводи се у саопштењу Канцеларије.

Додаје да је Београд кредибилан партнер у дијалогу и да је спреман да у најбољој вољи седне за преговарачки сто у Бриселу, "да бисмо решавали питања од интереса и за српски и албански народ у покрајини, а питање међусобног признања нити је тема, нити ће бити тема у статусно неутралном дијалогу у Бриселу".

Он поручује албанским политичарима "да не троше узалуд дневнице, ако их само то занима, него да тај новац паметније потроше на своју урушену економију".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести