Петковић: Брнабић показала да је Србија посвећена дијалогу

БЕОГРАД: Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да је премијерка Ана Брнабић показала на самиту у Анталији да је Београд посвећен дијалогу, сарадњи и развоју и да нам је циљ да на Западном Балкану завладају мир и политичка стабилност који су и пут ка економском оснаживању и новим радним местима.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

Он је гостујући на Студиу Б рекао да је на самиту председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи кренула са провокацијама, што је, рекао је, манир који је недавно показао и Аљбин Курти, а што је карактеристика приштинских политичара да инцидентима и провокацијама покушају да остваре нешто што неће добити, а то је признање.

Како је рекао, да је Приштини стало до дијалога не би се тако понашали и додао да је прошло 2.980 дана како није формирана ЗСО, која је само "срце Бриселског споразума" са идејом да се 10 општина са српском већином удружи у заједницу да би могли да остваре своја колективна права.

"Када Аљбин Курти говори да је немогућа моноетничка заједница, па да вас питам. Шта је данас Приштина у којој више нема Срба? Шта је Сува Река, има ли Срба тамо? Па нема! Срби су одатле протерани, етнички очишћени. Када Курти каже да може некаква Заједница шумара Шарпланине и слично, ал не може моноетничка ЗСО, то је врхунац безобразлука и цинизма", закључио је Петковић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести