Петковић: Курти не може да оправда што није формирао ЗСО

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да ће привремене приштинске институције морати да формирају ЗСО у складу са четири потписана споразума из Брисела, а да је Београд посвећен договору из Охрида, поштујући своје црвене линије и да ту ништа није прекршено.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

Он је навео и да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти не може да оправда што није формирао ЗСО, реагујући на ранију тврдњу Куртија да је председник Србије Александар Вучић одбио његову, како је навео, "великодушну понуду самоуправе за косовске Србе".

За Куртијеву мржњу према Вучићу нема ни лека ни доктора! Курти не може да оправда што није формирао ЗСО и то ће морати да уради поштујући четири потписана споразума из Брисела 2013. и 2015. Београд је посвећен договору из Охрида поштујући своје црвене линије и ту ништа није прекршено, саопштио је Петковић на Твитеру.

Премијер приштинских институција Аљбин Курти огласио се претходно на Твитеру поводом састанка у Охриду.

Након што је одбио да потпише споразум 27. фебруара и пре него што је поново одбио да га потпише уз Анекс од 18. марта, председник Србије је одбио и моју великодушну понуду самоуправе за косовске Србе, кроз модел Заједнице коју бих ја саставио и предложио. Да ли је он 'Др Но' или 'Мистер Њет'? Па, знамо да он није доктор, написао је Курти.  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести