Петковић: Опозицију занима само да Србији и Вучићу сломе кичму

БЕОГРАД: Члан Председништа Срспке напредне странке Петар Петковић оценио је данас да српску опозицију не занимају ни ванредни избори, ни референдум на које у медијима позивају, ни то што Александар Вучић ништа није потписао у Охриду и што јасно говори да нема признања тзв. Косова, нити столице у Уједињеним нацијама, већ само да Србији и Вучићу, како је рекао, сломе кичму.
1
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Њих занима да Србији и Вучићу сломе кичму да би могли да наставе да крчме Србију и тргују српским националним интересима, као што су то годинама чинили на штету српског народа на Косову и Метохији", навео је Петковић, саопштено је из СНС.

Према његовим речима, делу опозиције крив је Вучић што не могу да га натерају да стави свој потпис "тамо где би се они потписали великим словима", што је Србија данас економски снажна, што је издејствовао 27 отпризнавања самопроглашеног Косова, и јер , каКо наводи, они у опозицији имају "резултате" само када се говори о корупционашким аферама. 

"Нека се нико не заварава, знају и Бошко Обрадовић и Вук Јеремић шта је истина и да Србија на челу са Вучићем ништа није потписала, али им је Аљбин Курти и дражи и ближи, па би да га подрже бар из Београда кад се већ у Приштину вратио обешеног носа и необављеног посла – нити са признањем, нити са потписаним споразумом", оценио је Петковић.

Он додаје да је то оно што тишти Обрадовића и Јеремића и остале, јер су, како каже, "Бога молили да Вучић нешто потпише, па да на томе политички покушају да лешинаре". 

"Само су се заиграли када их је Вучић матирао јавно читајући и објављујући текст имплементационог плана, а претходно и ЕУ предлога, јер он ништа не крије од свог народа", оценио је Петковић додајући да сада не знају више шта да му замере, па "призивају изборе, а Бога моле да их не буде".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести