Петковић: Курти опседнут освајањем севера КиМ

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, оценио је данас да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти опседнут освајањем севера Косова и Метохије и да мора да снима спотове да у то убеди себе.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

"Колико је Аљбин Курти опседнут освајањем севера Косова и Метохије, па мора да снима спотове да у то себе убеди?", написао је Петковић на Твитеру поводом објављивања спота Куртијевог Самоопредељења, у којем се тврди да су за време Куртијевог манадата на северу КиМ успостављени, како се наводи, "ред и закон".

Петковић истиче да су српске средине на КиМ за Куртија мисаона именица, а да "ако му је лакше да живи у паралелној реалности, ту помоћи нема!"

Покрет Самоопредељење објавио је спот у којем се тврди да је Самоопредељење успело да на северу КиМ, буде, како је наведено,"успостављен ред и закон".

Наводи се да српски референдум није дозвољен, као ни одржавање избора, да су затворени путеви за крујумчарење и лабораторије за производњу дроге.

Како преноси портал Кос сев, у споту је север КиМ приказан искључиво као легло криминала, у који су убројани и рад српских институција, изградња насеља Сунчана долина и одржавање српских избора и референдума.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести