Петковић на КиМ: Најважније да сачувамо мир и јединство

ЗВЕЧАН: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, који борави у дводневној посети јужној покрајини поводом Божићних празника, присуствовао је данас паљењу Бадњака у Звечану, у порти цркве Светог Ђорђа и порти цркве Светог Димитрија, у Косовској Митровици.
1
Фото: Фото: Танјуг/Иван Радуловић

Током обраћања окупљеним верницима, Петковић је честитао Бадњи дан и Божић српском народу на КиМ, пренео поздраве председника Александра Вучића и поручио да је најважније да сачувамо јединство и мир.

"Часни оци, драга браћо и сестре, ево мене да заједно са вама прославим најрадоснији хришћански празник Божић. Ако је судити по томе како гори Бадњак, биће ово берићетна година. Важно је да смо заједно и ту поруку мира, јединства и слоге желим да пренесем свима нама на Косову и Метохији", рекао је Петковић.

Окупљеним верницима пожелео је да Божић проведу у миру и добром здрављу, окупљени са најмилијима "и да сачувамо прекопотребни мир и јединство", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

"Као што смо се вековима окупљали око ове свете ватре, да се окупљамо и надаље око наше велике и светле идеје да победи живот на КиМ", поручио је Петковић.

Он је нагласио да Канцеларија за КиМ, са Владом Србије и председником Вучићем, више него икада раније улаже у српске средине на КиМ и најавио да ће помоћ у болницама, школама, инфраструктури, пољопривреди бити још већа у 2022. години.

"Честитајући вам Бадњи дан и Бадње вече свако истинско добро вам желим", поручио је Петковић.

У наставку посете, Петковић ће сутра, на Божић у Прилужју, у складу са божићним обичајима, бити положајник у четрнаесточланој породици Милана Здравковића, а потом ће у манастиру Грачаница присуствовати Божићној литургији, коју ће служити епископ рашко-призренски и косовско-метохијски, Теодосије.

Директор Канцеларије за КиМ ће затим у општини Ново Брдо обићи Народне кухиње НВО "Мајка девет Југовића", а потом и породилиште у Пасјану.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести