Петковић: Постоје докази да је Мијаиловић хладнокрвно убијен и оверен после рањавања

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић у ванредном обраћању поводом догађаја у јужној покрајини Србије истакао је да жели да јавности обавести о свему што се догодило у Бањској
2
Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ

„ Сазвао сам данашњу конференцију како бих упознао домаћу и међународну јавност о свему што се дешавало током сукоба у Бањској. Пре свега, како бих све обавестио зашто је Еулекс био одбијен од стране косовске полиције да учествује у истражним операцијама. Зашто сада сви ћуте? Зашто нико сем председника Вучића не говори о томе да је косовска полиција сама обезбеђивала место и истраживала, а није дозволила Еулексу да учествује у истражним радњама и доказима. Зашто се Еуслекс није огласио и рекао да му је косовска полиција забранила“, рекао је Петковић.

Додаје да Еулекс није учествовао у истрази јер је косовска полиција желела да сакрије доказе и истину.

„Срби су хладнокрвно, мучки ои брутално убијени од стране косовске полоције. Србија има доказе, фотографије и живе речи заштићених сведока шта се заправо дешавало, а они су потврђени и на полиграфу. Бојан Мијаиловић отац двоје деце од шест година и девет месеци, хладнокрвно је и мучки убијен након што је лакше био рањен, пао на земљу и предао се. Оверен у главу. Тела друге двојице Срба ћемо истражити и то је посебно важно“, рекао је он.

Петковић додаје да су једно сукоби, а друго када брутално убијете беспомоћног човека.

„ Како дани пролазе, биће доказа који ће разоткривати лажи Приштине, али и саучесника из међународне заједнице који Србе називају терористима, а плаћене убице органима реда. Ми смо јуче од Еулекса затржили додатну обдукцију, данас сам то тражио и од Лајчака. Четири дана покушавају да сакрију тела“, рекао је Петковић.

Наводи да власти у Приштини траже да породица Игора Миленковића дође и да узорак за идентификацију.

„А пошто су му отац и мајка преминули желе да се иживљавају над децом. Мајка се са тим није усагласила. Еулекс такође није био ту како би се сакрило ко је у редовима косовске полиције, ко је дошао да убија Србе у селу Бањска. Имамо доказе да су то биле професионалне убице које су се придружиле косовској полицији са намером да очисте цео простор и побију све Србе“, невео је Птковић.

 

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести