Петковић у Крагујевцу обишао расељене са КиМ

КРАГУЈЕВАЦ: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић обишао је данас Крагујевац, где је разговарао са интерно расељеним лицима са простора јужне покрајине.
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković  Foto:Tanjug/video
Фото: Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић Фото:Танјуг/видео

Он их је позвао да изађу на локалне изборе у недељу 17. октобра, гласају за Српску листу и дају свој допринос томе да у рукама правих српских представника сачувамо свих десет српских средина које су залог за формирање Заједнице српских општина.

‘‘Драга браћо и сестре, данас сам дошао да вас обиђем, вас који сте услед разних недаћа били приморани да напуштате своја огњишта, своје Косово и Метохију. И верујте да ово неће бити последњи пут да се видимо и разговарамо, већ је наш залог за будуће сусрете. Дошао сам да вас позовем да изађете на изборе који се сада, у недељу одржавају на Косову и Метохију, да сачувамо свих наших 10 општина на КиМ, да нам Албанци не би водили српске општине, или они Срби који раде за њих, јер су то разбијачи српског јединства’‘, поручио је Петковић.

Како је саопштено из Канцеларије за КиМ, он је истакао да је важно да победе кандидати Српске листе, јер је само Српска листа та која има пуну подршку Владе Србије, председника Александра Вучића и представља пупчану врпцу између српског народа на КиМ и српског народа у централној Србији.

‘‘Само је Српска листа гарант да се настави инвестициони циклус на Косову и Метохији, да градимо нове вртиће и болнице, нове путеве и школе’‘, истакао је Петковић.

Он је окупљенима пренео и поздраве председника Србије Вучића и истакао да ће држава у наредном периоду покушати да обезбеди додатни финансијски пакет помоћи за српски народ у покрајини, како би остали на својим огњиштима и како млади не би морали да се исељавају са простора КиМ.

Петковић је истакао да у време када власти у Приштини предвођени Аљбином Куртијем кидишу на српске средине, треба да пружимо поруку јединства и не дамо ни мрву оног што нам припада.

‘‘Треба да се изборимо да уђемо у све оне институције које нам припадају и да кроз институције бранимо наше постојање и наш останак и опстанак’‘, закључио је Петковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести