ПЕТКОВИЋ: Ухапшена тројица чланова Куртијеве специјалне полиције

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да је у реону села Гњилица у општини Рашка, дубоко на територији централне Србије, антитерористичка јединица српске Жандармерије лоцирала и ухапсила тројицу припадника специјалне полиције тзв. Косова, Р.З. Б.С. и М.Ш. који су били до зуба наоружани.
с
Фото: FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

"Ова терористичка банда је ухапшена данас у 12.38 мин дубоко на територији централне Србије. Желим да напоменем да припадници наше полиције ногом нису крочили на територију КиМ и нису прекршили ни резолуцију 1244 нити војнотехнички споразум јер нису прешли административну линију", рекао је Петковић на ванредној конференцији за медије.

Додао је да су међународне споразуме прекршили припадници косовске полиције које је Петковић назвао терористима и додао да је Београд спреман да се отвори међународна истрага ко је прешао административну линију.

"Ми смо апсолутно спремни да понудимо све доказе и позивамо, ако је потребно, да се отвори међународна истрага, да чак и Американци и Британци доставе снимке сателита да се јасно види оно о чему говоримо да Српска полиција није ни милиметра прешла преко административне линије", рекао је Петковић.

Додао је да је то важно Приштина и министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља да су ухапшени припадници специјалне косовске полиције "киднаповани". "Не они нису киднаповани, они су пронађени дубоко на територији централне Србије. Објасните ми шта они траже са дугим цевима, са аутоматским пушкама, са мапама, са ГПС уређајима и другом опремом за осматрање дубоко на територици централне Србије и то у шуми", упитао је Петковић. Нагласио је да ће истрага утврдити све релевантне чињенице.

"Оно што хоћу да кажем, захваљујући брзој акцији полиције ови албански терористи су српречени да почине озбиљно кривично дело, а о ком је делу објасниће истрага", рекао је Петковић. Додао је да су припадници специјалне полиције ухапшени јер су били на територији Србије под пуном ратном опремом.

"Они који су заправо киднаповани су Срби, голоруки, који су отети од стране косовске полиције и Радош Петровић и Душан Обреновић и Милун Миленковић Луне. Наша полиција и државни органи се понашају искључиво у складу са прописима и законима. Ови терористи нити ће бити мучени нити тучени нити пребијани. Ништа од онога што се десило и Лунету и осталим ухапшеним Србима се њима неће десити", рекао је Петковић. Они су од напада и пребијања променили физички изглед. Да не помињем да су Лунета толико тукли да када су га уводили у ауто да га испоруче Приштини, морали да га прекрију белим плантом да се не би видело колико су га тукли. А то је све било пред његовом ћеркицом. Тако ради косовски полиција, тако се обрачунава са недужним људима који ништа нису урадили, а са друге стране, терористи, припадници специјалне куртијеве полиције, са дугим цевима и аутоматским оружјем, под пуном ратном опремом, прелазе адвиминстрагтивну линиу и долазе у централну Србију са очигледно опасном наумом. Курти из дана у дан чини све да изазове хаос и сукоб, изазива кризе, жели да натера српски народ да неодмерено реагује јер је то оно што је потребно Куртију - сукоби, сукоби и само сукоби. То је оно што је у његовој глави, јер идеја његове политике је етнички чисто косово и протеривање Срба са КиМ. У Косовкој Митровици миран и достојанствен скуп Срба који траже да се хитно ослободе Радош и Душан, али сада, посебан је акценат на Лунета. Видели сте и дечицу коју је тренирао у његовом кик бокс клубу са медаљама.

Они су сви изашли и у глас викали: "вратите нам нашег тренeра", јер Срби неће више да поднесу да они који су невини бивају малтретирани и затварани од стрене Приштине само зато што воле своју државу Србију, боре се за националнем интересе Србије и права Срба на северу КиМ. Овде се не ради ни о каквом киднаповању, већ о брзој и одлучној акцији наше жандармерија која зауставцила очигледно опасан наум терориста који су дугим цевима пошли пут централне Србије, прешли адниминистративниу границу и са муницијом и осталом ратном опремом се нашли дубоко у шуми на територије општине Рашка.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести