ПИК-у предата листа "Александар Вучић - За нашу децу"

НОВИ САД: Покрајинска изборна комисија саопштила је данас да је примила изборну листу коалиције "Александар Вучић - За нашу децу", коју је подржало 8.347 бирача.
d
Фото: Танјуг/Јарослав Пап

Листу су предали представници покрајинског одбора Српске напредне странке, предвођени Игором Мировићем.

"Нашу листу грађани су подржали са више од 8.400 потписа за покрајинске изборе. Очекујемо веома тешку и напорну кампању, али очекујемо и убедљиву изборну победу 26. априла", изјавио је Игор Мировић.

Он је подсетио на резултате које је СНС постигао у овом мандату, у економији, резултатима Александра Вучића када је у питању изградња угледа Србије у свету, али и о резултатима покрајинске Владе.

"Војводина је 2016. имала више од 18 одсто незапослених, данас тек нешто више од осам. Војводина је имала велике проблеме које смо затекли, од проневере у здравству, у школству, урадили смо много и уверен сам да ће грађани осетити те наше резултате у годинама које су пред нама", рекао је Мировић.

Фото: Танјуг/Јарослав Пап

Каже да су планови за будућност да се кроз рад заједничког тима који предводи лидер СНС, а кроз програм "Србија 2025" урадимо много конкретних ствари за Војводину.

"Да незапосленост која је на нивоу из 1989. на данашњи дан сведени на најнижу незапосленост у историји Војводине, на ону коју смо имали крајем 70-их година. Сада имамо мање од 100.000 незапослених, а да у наредним периоду то сведени на амање од 50.000", рекао је Мировић.

Фото: Танјуг/Јарослав Пап

Покрајинска изборна комисија ће у року 24 часа, од пријема листе, прогласити изборну листу.

Уколико има недостатака за проглашење изборне листе, подносиоцу изборне листе оставља се рок од 48 часова од тренутка достављања да их отклони.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести