Писмо захвалности амбасадора Белгије влади и МСП

БЕОГРАД:  Амбасадор Белгије у Србији Коен Адам захвалио је влади Србије, посебно Министарству спољних послова, у име белгијских држављана, који су враћени у своју земљу у околностима епидемије вирусакорона.
belgija, ilustracija
Фото: Илустрација

Коен је то истакао у писму Коена министру Ивици Дачићу.

„Скоро месец дана након проглашења ванредног стања, задовољство ми је што могу да констатујем да смо успели да извршимо репатријацију већине заглављених белгијских држављана који су изразили жељу да се врате у своју земљу. Ово не би било могуће без подршке српске Владе, а нарочито без подршке Вашег Министарства спољних послова," написао је амбасадор Белгије у писму Дачићу, речено је Танјугу у Министарству.

Коен посебно захваљује што су белгијски држављани старији од 65 година добили неопходне дозволе како би могли да дођу до аеродрома или граничног прелаза.

Поред тога, петоро држављана Белгије пребачено је специјалним владиним авионима до Париза, 24. марта и 2. и 7. априла, а то, представља гест који Белгија изузетн цени, написао је амбасадор и додао да је сарадња између два министарства била савршена и приликом организовања лета из Брисела којим су враћени српски држављани.

Белгија ће наставити да пружа солидарност српском народу кроз значајне пакете подршке на нивоу ЕУ, написао је амбасадор Краљевине Белгије у Србији.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести