Пленковић: Хрватска нема скривену агенду рушења власти у Србији

ЗАГРЕБ: Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да Хрватска нема скривену агенду рушења власти у Србији, или било којој суседној држави, и да се у Београду, како је навео, превише оптерећују писањем хрватских медија.
plenkovic
Фото: Танјуг (Видео)

Он је такође истакао и да Хрватска жели унапређење односа са свим суседима и да Србији жели стабилност и да решава своје проблеме унутар Србије, преноси Хина.

"Хрватска влада и хрватске институције немају никакву скривену агенду да руше било коју власт у било којој суседној држави па ни у Србији", изјавио је Пленковић .

Према наводима хрватске агенције, председник Србије Александар Вучић је раније рекао да је Загребу и Приштини интерес рушење власти у Београду протестима, јер се тиме слаби Србија, док би им одговарала "она Србија која неће да штити свој народ на Косову и Метохији или која не би била регионално конкурента, једнако слаба као у време Бориса Тадића".

Пленковић је додао и да се Београд превише оптерећује писањем хрватских медија, наводи Хина.

"То је свакоме јасно. Ја не знам зашто се они оптерећују с оним што читају у хрватским медијима или порталима. Када бисмо ми базирали наше одлуке о односу са суседном земљом, а то је Србија, на темељу њихових медија, онда би ми шкрто разговарали јако пуно година",рекао је Пленковић.

Он је истакао и да Хрватска жели унапређење односе са свим суседним земљама.

"Србији желимо стабилност и да решава своје проблеме унутар Србије", додао је Пленковић.

На питање о хрватском контингенту у КФОР-у, Пленковић је потврдио како хрватски војници "нису укључени ни на који начин у ове инциденте који су се догодили јуче", коментаришући сукобе грађана окупљених код општине Звечан са припадницима КФОР-а и тзв. косовске полиције на северу Косова и Метохије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести