Почела јавна расправа о Нацрту медијске стратегије

БЕОГРАД: Јавна расправа о Нацрту стратегије развоја система јавног информисања у Србији је почела, а до 1. марта, до када ће трајати, биће организована и четири округла стола.
medijska strategija, tanjug
Фото: Tanjug/O.Toškić, ilustracija

Расправа је започела јуче и трајаће до 1. марта.

Текст Нацрта медијске стратегије и све информације у вези са одржавањем јавне расправе доступни су на сајту Владе Републике Србије, линк и на Порталу е-Управе, линк. 

Јавну расправу о Нацрту медијске стратегије спроводи Кабинет председнице владе. 

Примедбе, предлози и сугестије у вези Нацртом стратегије достављају се Кабинету до 1. марта ове године на и-мејл адресу medijska.strategija@gov.rs или на адресу Немањина 11, Београд (са назнаком „Нацрт стратегије развоја система јавног информисања у Републици Србији“). 

У оквиру јавне расправе, биће организована и четири округла стола и то 19. фебруара у Новом Саду, 22. фебруара у Нишу, 25. фебруара у Чачку и 27. фебруара у Београду. 

У јавној расправи и на округлим столовима учествоваће представници медијских и новинарских удружења која су чинила Радну групу за израду медијске стратегије, наводи се у саопштењу Канцеларије владе Србије за сарадњу с медијима. 

То је договорено на недавном састанку председнице владе Ане Брнабић са члановима те радне групе. 

Поред чланова Радне групе, у изради Медијске стратегије учествовао је и велики број експерата, представника међународних организација и организација цивилног друштва, медија, медијских јавних сервиса, академске јавности и други. 

По завршетку јавне расправе, Кабинет председнице владе анализираће све сугестије, предлоге и примедбе свих учесника јавне расправе и припремиће извештај о спроведеној јавној расправи.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести