Почела трећа рунда међустраначког дијалога

БЕОГРАД:  Трећа рунда међустраначког дијалога о изборним условима, уз посредовање Европског парламента, почела је данас у Скупштини Србије, а уводна обраћања требало би да дају председница парламента Маја Гојковић и испред ЕП, Кнут Флекенштајн.
Skupstina Srbije/R. Hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

У Скупштини Србије о изборним условима, који се односе на парламентарне изборе 2020. године, разговараће Тања Фајон, председница делегације у Одбору за стабилизацију и придруживање Србије и ЕУ и Владимир Билчик, стални известилац Европског парламента за Србију, затим представници СНС, СПС, СДПС, ПУПС, ПС, СПП, док опозицију представљају Странка модерне Србије, Нова странка, СДА Санџака и самостални посланик Ђорђе Вукадиновић.

Испред СНС-а, у парламенту су Владимир Ђукановић и Владимир Орлић, СПС представљају Жарко Обрадовић и Ђорђе Милићевић, а Странку правде и помирења Муамер Зукорлић.Од опозиционих лидера у Скупштини Србије је председник Нове странке Зоран Живковић, а испред СМС-а Владимир Ђурић.

Током треће рунде биће одржане три сесије.

На првој ће бити направљена процена ситуације у погледу имплементације договореног током прве и друге рунде, на другој би требало да буду донети завршни кораци за спровођење обавеза усаглашених током дијалога, док ће на трећој сесији бити изнети закључци.

Према ранијим најавама, након завршене треће рунде, председница парламента Маја Гојковић и представници ЕП требало би да одрже конференцију за новинаре.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести