Почело прво редовно заседање парламента у 2019. години

БЕОГРАД: Прва седница редовног заседања Скупштине Србије у 2019. години почела је данас интонирањем химне, а испред Дома Народне скупштине посланике је дочекала Гарда Војске Србије.
Skupstina Srbije/R. Hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

На дневном реду седнице више је законских предлога, а међу њима су и предлози закона о Централном регистру становништва, туризму, угоститељству, као и Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности хране.

Посланици ће расправљати и о предлозима закона о изменама и допунама Закона о средствима за исхрану биља и оплемењивачима земљишта, Закона о средствима за заштиту биља и Закона о здрављу биља, које је поднела Влада.

Како је најављено, Скупштина ће разматрати и Предлог закона о потврђивању Устава Међународне организације за цивилну заштиту и Предлог закона о престанку важења Закона о ратификацији Споразума између СФРЈ и Владе Малезије о избегавању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак, са Протоколом, које је поднела Влада Србије.

Пред народним посланицима биће и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Србије, који је поднела Посланицка група Српске напредне странке.

Посланици опозиционих партија, бојкотују рад парламента. А неки од њих су за данас најавили конференције за новинаре које ће држати у централном холу Народне скупштине.

Представници пет опозиционих посланицких група пред прву седницу редовног заседања одржали су конференцију за новинаре на којој су подсетили да од марта 2017. године траже смену председнице парламента Маје Гојковић.

Они су такође на улазу у парламент организвали своју свечаност за почетак рада парламента и на степеницама развили и транспарент један од пет милиона како би грађанима Србије показли да имају своје представнике у Скупштини Србије.

Седници псисуствује 115 посланика а посланици СРС дошли су обучени у плаве мајце са грбом Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести