Почео састанак Вучића, Брнабић и Дачића са патријархом 

БЕОГРАД:  У Патријаршији је јутрос почео састанак председника Србије Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и шефа дипломатије Ивице Дачића са патријархом Иринејем и члановима Синода Српске православне цркве.
Sastanak Vučića, Brnabić i Dačića sa patrijarhom i članovima Sinoda SPC Foto: Tanjug/video
Фото: Састанак Вучића, Брнабић и Дачића са патријархом и члановима Синода СПЦ Фото: Танјуг/видео

Састанку присуствује и генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.Састанак се одржава након што су привремене приштинске власти усвојиле платформу о преговорима са Београдом.

Након што је усвојена платформа у Приштини, у Београду је у петак одржана седница Савет за националну безбедност, а председник Вучић је реагујући платформу рекао да Србија неће пристати на ултиматуме, као и да садржај платформе показује да Приштина никад ниеј ни желела дијалог.

Председник је рекао и да дијалог са Приштином може да се настави, али на темељу неке паметније платформе.“Од разговора никада нисмо бежали, али да нас уцењујете и правите будалама - тај филм нећете гледати”, рекао је тада Вучић.

Приштинска платформа подразумева између осталог узајамно признање, специјални суд пред којим би се судило Србима који су осумњичени за ратне злочине над Албанцима, гаранција територијалног интегритета Косова у садашњим границама, исплату ратне отштете...

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести