Почиње редовно јесење заседање парламента

БЕОГРАД: Скупштина Србије почеће редовно јесење заседање, а пред посланицима ће се, поред осталог, наћи предлог ребаланса буџета за ову годину, као и извештај Повереника за заштиту равноправности за 2018. годину.
Skupstina Srbije/R. Hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

На дневном реду је и измена Одлуке о избору чланова Комисије за истрагу последица НАТО бомбрадовања 1999. године по здравље грађана Србије, као и утицај на животну средину, са посебним освртом на последице које је оставила употреба пројектила са осиромашеним уранијумом, коју је поднео посланик СНС и председник те Комисије, Дарко Лакетић.

Првог дана јесењег заседања чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава разамтраће на седници тог тела измене Закона о буџету за 2019. годину, односно ребаланс буџета којим се, између осталог, омогућава повећање плата запослених у јавном сектору од осам до 15 одсто.

Ребалансом буџета је предвиђено да се до краја године потроши вишак средстава који је током 2019. године остварен у буџету.
Предлог измена и допуна Закона о буџету наћи ће се пред посланицима већ у среду, 2. октобра.

Народна скупштина састаје се у два редовна заседања годишње. Прво редовно заседање почиње првог радног дана у марту, а друго редовно заседање почиње првог радног дана у октобру. Редовно заседање не може трајати дуже од 90 дана.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести