Почињу радови на изградњи новог спортско – рекреативног центра у Кули

У Покрајинској влади данас је потписан уговор о извођењу прве фазе радова на  изградњи спортско – рекреативног центра у Општини Кула.
Sa potpisivanja ugovora za Kulu/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Средства за пројекат у висини од 175 милиона динара обезбедила је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, док је Општина Кула за реализацију прве фазе радова издвојила 100 милиона динара.

„Ово је сјајна вест за грађане општине Кула. Очекујем да најкасније до јесени наредне године прва фаза радова на овом спортском комплексу, која подразумева изградњу три базена, управне зграде и спортских терена, буде завршена“, рекао је председник Покрајинске владе Игор  Мировић и додао да очекује да радови почну у наредних неколико дана.

Он је истакао да је Покрајинска влада у протекле две и по године инвестирала значајна средства у општину Кула, оцењујући да је слика те општине данас потпуно другачија него пре десетак година.

„Много тога је урађено у циљу унапређења услова живота мештана те општине и овај пројекат, који ће представљати круну тог посла, још једна је потврда да се заједничким радом може учинити много за локалне самоуправе“, изјавио је председник Мировић.

Захваливши се Покрајинској влади на издвојеним средствима и доброј сарадњи, председник Привременог органа општине Кула Велибор Милојичић рекао је да ће дугогодишњи сан мештана те општине коначно бити остварен, и истакао уверење да ће реализацијом овог великог пројекта значајно бити побољшан квалитет живота свих грађана.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести