Подигнута још једна оптужница за злочине ОВК

ХАГ: Специјализовано тужилаштво Косова, са седиштем у Хагу, поднело је 23. априла још једну оптужницу на потврђивање Специјализованим већима, познатим као Суд за злочине ОВК, саопштено је данас из овог суда.
ovk
Фото: Tanjug (S. Ilić, ilustracija)
Прве оптужнице суду су поднете још зимус, али још нису потврђене, па се њихов садржај, против кога су поднете и за које злочине још увек чува у тајности.
 
Суд има рок од 6 месеци да оптужницу потврди или одбаци.
 
У саопштењу Специјализованих већа се наводи да специјализовани тужилац у четвртак, 23. априла обавестио председницу Специјализованих већа Косова да намерава да покрене још један поступак пред Специјализованим већима и тражио да се одреди судија за претходни поступак, сходно Закону о Специјализованим већима и Специјализованом тужилаштву.
 
"Стога је председница, у складу са Законом и Правилником о распоређивању судија, одредила судију за претходни поступак да испита нову оптужницу коју је поднео специјализовани тужилац", наводи суд. Садржај оптужница је поверљив све док их не потврди судија за претходни поступак, напомиње се у саопштењу.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести