Подршка Запада доводи до погоршања ситуације у Украјини и на КиМ

БЕОГРАД: Подршка Запада доводи до заоштравања конфликта у Украјини и у непризнатој републици Косово, изјавио је руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко.
bocan harcenko
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Неколицина представника ЕУ који су, чини се, покушали да коментаришу злочине на Косову, заташкавају околности онога што се догодило. Дакле, деле одговорност за наставак политике Приштине застрашивања српског становништва и последично, њиховог протеривања са ове територије, наводи се у саопштењу руске амбасаде у Београду достављеном агенцији ТАСС.

Исто тако, Запад затвара очи пред трагедијом у Донбасу и варварским гранатирањем цивила од стране украјинских радикала, истакао је Боцан-Харченко.

Кијевски режим је убио много деце из оружја које су испоручиле Сједињене Државе и земље ЕУ. Нехуманост Запада је неограничена, као и широко распрострањено уживање у свирепости њихових штићеника, навео је он.

Према његовим речима, серија етнички мотивисаних напада локалних Албанаца на Србе на Косову и Метохији током божићних празника, међу којима је и једно 11-годишње дете, је алармантна и застрашујућа.

Приштински радикали, предвођени локалним премијером Куртијем, настављају да подстичу србофобична расположења под пасивним оком Запада. У том контексту, желим да напоменем да је одбијање косовских снага КФОР да удовоље захтеву Београда да пошаљу српске полицајце и војнике на Косово да осигурају безбедност сународника по Резолуцији 1244 Савета безбедности УН бесрамно пренето 6. јануара увече, непосредно после напада косовског Албанца на српску децу, додао је Боцан-Харченко.

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести