Покрајина у Суботицу за годину и по уложила више од 900 милиона 

Покрајинска влада је у протекле готово две године уложила више од 900 милиона динара у бројне инвестиције у Суботици, међу којима су Суботичко позориште, ангио-сале и комунална саобраћајна инфраструктура – рекао је потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић јуче у посети Суботици. 
1
Фото: Dnevnik.rs

Он је оценио да је сарадња Покрајинске владе и Суботице у том периоду била веома успешна и плодотворна.

Милићевић је на састанку с градоначелником Богданом Лабаном разговарао о даљим правцима сарадње у бројним областима, с акцентом на развоју привредних и туристичких потенцијала Суботице и Палића. Након састанка у Градској кући, Милићевић и Лабан су обишли Студентски центар, где су заједничким улагањем Покрајине, Републике и Града Суботице у већем делу реконструисани тоалети и собе и урађена нова расвета у мензи. Ти радови су коштали више од 15 милиона динара.      

– Наставићемо улагања у објекте образовања, студентског и ученичког стандарда јер смо то препознали као један од приоритета – казао је Милићевић.   

Он је додао да се значајне своте улажу у реонструкцију основних школа и спортских терена, међу којима је и спортски терен у Основној школи „Јован Микић” у Суботици, за чију обнову је Покрајина издвојила два милиона динара.

– Покрајинска влада је у 2017. години определила близу 90 милиона динара за школске спортске терене и верујем да ће ове године тај износ бити више од 100 милиона. Тиме покушавамо да у свих 45 локалних самоуправа у свим основним и средњим школама створимо боље услове за бављење деце спортом – рекао је Милићевић.

Градоначелник Богдан Лабан је истакао да су уз подршку Покрајине у Суботици реализовани значајни пројекти у обнови школа и изградњи спортских терена. Он је казао да је пре месец и по завршена реконструкција Основне школе „Соња Маринковић”, која је једна од највећих у том граду.  

Састанку у Суботици присуствовали су и покрајински секретари за високо образовање и научноистраживачку делатност и за спорт и омладину Зоран Милошевић и Владимир Батез. 

Е. М.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести