Покрајинскa владa: Институту за онкологију Војводине 20,9 милиона динара

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао председник Игор Мировић, донела решење о додели 38 милиона динара Геронтолошком центру Сомбор, у Сомбору, за финансирање санације штете од пожара, који је крајем прошле године захватио стационарске собе РЈ „Дома за негу и стара лица”.
sednica vlade (3)
Фото: Покрајинска влада

На седници је донето решење да се Институту за онкологију Војводине у Сремској Каменици, усмери 20,9 милиона динара за финансирање радова на реконструкцији и за опремање простора за смештај ЦТ симулатора, који је неопходан део јединственог радиотерапијског система без којег се планирање зрачне терапије за онколошке пацијенте не може обављати.

Простор за смештај ЦТ симулатора тренутно се налази у болничком бункеру, који је дограђен пре скоро три деценије и не испуњава техничке услове за рад. Овим средствима предвиђено је да се финансирају неопходни грађевински радови, комплетна замена канализационио-вентилационих и електроенергетских инсталација и други радови, који ће обезбедити адекватан простор за смештај овог апарата.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести