Покрајинска влада: КЦ Војводине 139,5 милиона динара за грађевинске радове

Покрајинска влада је данас донела решење да се Клиничком центру Војводине усмери укупно 139,5 милиона динара за грађевинске радове на објекту Центра за радиологију и Центра за лабораторијску медицину, затим за рестаурацију објекта Клинике за абдоминалну и ендокрину хирургију, те за инвестиционо одржавање топловода у кругу Клинике за гинекологију и акушерство.
pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Центри за радиологију и лабораторијску медицину смештени су у згради Старе поликлинике, која је изграђена шездесетих година прошлог века и до данас није озбиљно реконструисана. Како се у њој налази вредна медицинска опрема и изводе се лабораторијске анализе са инфективним материјалом, неопходно је да се омогуће услови за безбедан и несметан рад запослених и пријем пацијената. Због тога је Покрајинска влада обезбедила 52,8 милиона динара за грађевинске радове, који ће, између осталог, обухватити замену унутрашње и спољне столарије, санацију санитарних чворова, замену водоводне и канализационе инсталације и обнову фасаде.

За радове на рестаурацији објекта Клинике за абдоминалну и ендокрину хирургију КЦВ издвојен је 71,1 милион динара, у оквиру капиталног пројекта заштите грађевинског наслеђа Новог Сада,

За инвестиционо одржавање топловода – замену дотрајалих подземних топловодних цеви и других пратећих делова – у кругу Клинике за гинекологију и акушерство, од котларнице до подстанице, издвојено је 15,6 милиона динара. Тиме ће се обезбедити несметан рад највећег породилишта у Војводини.

На седници је донето и решење да се издвоји укупно 68 милиона динара за завршетак постројења за пречишћавање отпадних вода у  Бачкој Тополи и Малом Иђошу, док је за санацију одбојника (стубова) у претпристаништу преводнице бране на Тиси обезбеђено 22,9 милиона динара.

Издвојена су и средства у износу од 12 милиона динара за пројекат енергетске санације спортске хале у Гајдобри.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести