Покрајинска влада осудила графит мржње у Црвенки

НОВИ САД: Покрајинска влада најоштрије осуђује исписивање претећих графита на кући власника албанске националности у Црвенки, општина Кула.
grafit mrznje albanci ivanovic
Фото: Dnevnik.rs

У телефонском разговору са председником општине Перицом  Видекањићем , председник Покрајинске владе наложио је хитно уклањање графита,а ПУ Сомбор да предузме све мере на утврђивању чињеница и околности овог догађаја.

„Свако уношење немира у хармоничне међунационалне односе које у Војводини граде и негују њени грађани – недопустиво је“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Фото: Dnevnik.rs

 Надлежни у општини Кула брзо су реаговсли и прекречили увредљиви графит.

Према речима Велибора Милојичића, председника СО Кула, локална самоуправа и сви грађани општине најоштрије осуђују исписивање графита мржње на кући у Црвенки и очекује да ће починиоци бити пронађени и кажњени.

„Овакве ствари су недопустиве било где, поготово у нашој општини која је позната као компактна мултиетничка средина у којој живе представници готово свих нционалних заједница које постоје у Војводини. Сматрамо да је ово један безуман чин усмерен против свих наших суграђана који мора бити санкционисан и због тога је у координацији са Покрајинском владом одмах наређено и извршењо кречење“, рекао је Милојичић који је са групом мештана и комшија посетио Јануза Брахаја на чијој кући је у ноћи између четвртка и петка исписана злокобна порука.

Фото: Dnevnik.rs

Према његовим речима постоје одређени трагови који су предати полицији те се очекује да ће починиоци ускоро бити пронађени.       

Н. П.

Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести