Покрајинска влада утврдила предлоге о изради просторних планова

НОВИ САД: Покрајинска влада је на данашњој седници утврдила предлоге три покрајинске скупштинске одлуке о изради просторних планова подручја посебне намене са елементима детаљне регулације. 

Како се наводи у саопштењу Покрајинске владе, просторни план инфраструктурног коридора дистрибутивног гасовода Ривица-Јазак -"Летенка", обухватиће више катастарских општина у општинама Беочин, Ириг и Граду Сремска Митровица.

"Његова изградња ће допринети просторној и енергетској интеграцији општине Ириг у енергетски систем Републике Србије, редовном и безбедном снабдевању гасом потрошача, као и снабдевању туристичког локалитета ''Летенка'', чиме се у енергетском смислу подиже стандард функционисања овог туристичког локалитета", поручују из Владе Војводине. 

Други просторни план, објашњавају, односи се на изградњу инфраструктурног коридора транспортног гасовода Футог -Беочин.

"Изградња овог гасовода обезбедиће стабилно снабдевање гасом потрошача на подручју Петроварадина, Сремске Каменице, Сремских Карловаца и насеља у општини Беочин", кажу у Покрајини. 

Додају и да је предложена и израда просторног плана подручја за прикупљање, одвођење и пречишћавање отпадних вода у сливу реке Саве у региону Срема, којим ће у потпуности бити обухваћене локалне самоуправе Рума, Пећинци, Сремска Митровица, Шид и Ириг. 

Циљ је, истичу, заштита слива реке Саве, заштита изворишта за водоснабдевање, као и заштита животне средине. 

Покрајинска влада данас је дала сагласност на годишње програме рада Завода за урбанизам Војводине, Покрајинског завода за социјалну заштиту, Центра за породични смештај и усвојење Нови Сад, Педагошког завода Војводине, Музеја Војводине и Галерије ликовне уметности поклон-збирке Рајка Мамузића, наводи се у саопштењу.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести