Покрајинска влада: Нема гашења школа у Војводини

НОВИ САД:  Покрајинска влада саопштила је данас да није донела нити ће донети одлуку о гашењу било које школе у АП Војводини и поручила Савезу за Србију да не обмањују грађане.
banovina
Фото: Покрајинска влада

"Тврдње Савеза за Србију да је могуће у нашем правном систему донети, како наводе, усмену одлуку о гашењу школа показује да су потпуно изгубили компас у политичком деловању које све више прераста у комедију и фарсу", саопштила је Покрајинска влада.Покрајинска влада истиче и да је у овом мандату веома рестриктивно прилазила процедури спајања школа без гашења и готово удвостручили новац за превоз ученика од села до општина и градова. 

Истовремено у току је реконструкција више десетина школа, посебно у сеоским срединама, напомиње се у саопштењу. "Можда смо могли да донесемо, како кажу у Савезу за Србију, усмену одлуку или препоруку њиховим лидерима да у будуће не измишљају ствари и не обмањују грађане", истиче се у саопштењу.

Савез за Србију - Војводина саопштио је раније данас да Покрајинска влада намерава да затвори десетине сеоских школа.Они тврде да је влада донела "усмену" одлуку да се мање сеоске школе у Војводини угасе, а веће реорганизују.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести