Покренута истрага о инциденту на Бистричком мосту

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Тзв. Полицијски инспекторат Косова (ПИК) покренуо је данас истрагу о инциденту који се догодио у понедељак на Бистричком мосту у општини Лепосавић, када је Косовска полиција запуцала на аутомобил у којем су била два Србина.
Kosovska Mitrovica/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Косовска Митровица

Како преноси Радио КиМ, ПИК је саопштио да је покренуо истрагу о инциденту у којем је Косовска полиција запуцала на аутомобил који их је, како наводе из ПИК, ''напао и ударио''.

О инциденту код пункта на Бистричком мосту прва се огласила Канцеларија за КиМ, наводећи да су припадници специјалне јединице Косовске полиције пуцали на возило у којем су се налазила двојица Срба и да су тада потпуно изрешетали њихово возило и ранили једног од путника Миљана Делевића.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковћ посетио је данас рањеног  Делевића из Лепосавића, који је у понедељак пребачен у болницу у Краљеву, са задобијеном прострелном раном левог грудног коша када су на њега пуцали специјалци РОСУ. 

"Делевић је примио метак само због тога што је Србин, када погледате ауто видећете да је он изрешетан са задње стране, да је заправо косовска полиција кренула прва у напад са намером да буквално убије Миљана и Душана, а то ми је сада и Миљан  потврдио", рекао је Петковић за Тан‌југ. 

Он је рекао да на месту где је Делевић упуцан постоје безбедносне камере које је инсталирала Косовска полиција и упитао зашто се материјал не покаже, него се наставља пропаганда, како је рекао, са циљем да се прикрије истина да РОСУ сваког дана малтретира српски народ на северу КиМ. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести