Покрет Метла 2020 предао листу

БЕОГРАД: Покрет "Метла 2020" предао је данас Републичкој изборној комисији листу за парламентарне изборе, коју је потписима подржало 10.450 бирача, а први на њој је председник Демократске странке Србије Милош Јовановић.
1
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Покрет "Метла 2020" ће на изборима наступити као коалиција странака и удружења, а Јовановић је после предаје листе новинарима изјавио да су свесни да је ситуација у Србији далеко од идеалне, али и да борба ван институција не може донети резултате нити бити видљива.

После неколико месеци размишљања одлучили смо да уђемо у овај блок, знајући да изборни услови нису равноправни, али са искреном жељом да дамо све од себе и покажемо грађанима шта је пут из ове кризе, објаснио је Јовановић.

Према његовом мишљењу, садашња институционална криза у Србији је свеобухватна и зато "Метла" као покрет жели да почисти корупцију у земљи, страначко запошљавање, партократију и лажне дипломе и "цео овак привид који власт ствара".

Улазимо с пуним срцем, са много снаге, вере и убеђења да ће ово за шта се ми залажемо и визија коју ћемо понудити код грађана наићи на одличан пријем, поручио је Јовановић.

Он је нагласио да се нада да ће "Метла" тиме посејати семе које ће врло брзо довести до тога да се промени "не само овај режим, него и накарадни систем, који чини да данас младост Србије сматра да је много лакше отићи из земље него покушати да се борите овде и промените нешто".

Јовановић је рекао да зна да се садашњи систем неће моћи променити преко ноћи и да неће бити ни лако то учинити, "али однекуд мора да се почне".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести