"Покрет Росу ка јужној Митровици, за шта се припремају"

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас током састанка са представницима Срба са КИМ да је обавештен о покрету припадника Росу. 
kosovska mitrovica FICA5090
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

"Иду ка јужном делу Миторвице. Долазе припадници Росу и КБС, иду великим камионима пуним људи, ка јузној Митровици, вероватно ка Баиру", рекао је Вучић и додао да ниједан припадник КБС српске националности није позван на посао.

"Ми нисмо премештали војне и полицијске снаге. Зашта се припремају, не знам...", навео је Вучић.

„Кфор би зауставио Росу да су пошли на север“

Вучић је пренео да би КФОР зауставио јединице Росу, на путу ка северном делу Косова и Метохије.

"Добили смо информацију да бих их КФОР зауставио да су кренули и да су хтели да пређу (на север) и хвала им на томе, ако је истинито. Да ли је или није, ја не знам. Али, важно је да ми не направимо неки погрешан потез", рекао је Вучић.

Он је прво током разговора са Србима са КиМ рекао да је обавештен о покрету припадника Росу.

"Иду ка јужном делу Митровице. Долазе припадници Росу и КБС, иду великим камионима пуним људи ка јужној Митровици, вероватно ка Баиру", рекао је Вучић и додао да ниједан припадник КБС српске националности није позван на посао.

"Ми нисмо премештали војне и полицијске снаге. За шта се припремају, не знам", навео је Вучић.

И у Дечанима палили српске производе

После Качаника, и у Дечанима су данас запаљени неки производи пореклом из централне Србије. 

Локални функционер Рифат Стојкај је објавио неколико снимака и фотографија на свом фејсбук налогу.

"Из града Дечан, позивамо вас и охрабрујемо све грађане Републике Косово да бојкотују све производе пореклом из Србије. Сви да пружимо подршку за одлуку Владе

Харадинаја", написао је он на свом фејсбук профилу.

Претходно је и у Качанику, на југоистоку покрајине, запаљена роба пореклом из Србије, а у општини Ђаковица спроведено 16 инспекцијских надзора са циљем уклањања производа који на етикети или на њиховој декларацији имају садржај - Увозник-Представник-Произвођач или нешто друго, "Косово и Метохија", "Косово УНМИК", "Косово 1244", "Косово рез. 1244", као и оне производе на којима се користе само имена градова без имена државе. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести