ПОКС: Амбасадори Србије да буду људи као у време краљевине

БЕОГРАД: Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива наше државне органе да на место амбасадора који ће у првој половини ове године бити именовани у тридесетак наших дипломатских представништава широм света, буду постављени људи од интегритета који ће бити достојни репрезенти Србије у свету, као што је то био случај у доба краљевине.
Pokret obnove Kraljevine Srbije  POKS  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

За време краљевине наши амбасадори су били Иво Андрић, Јован Дучић, Милан Ракић и други наши великани који су својим образовањем и способностима градили углед наше земље. Доласком комуниста на власт почиње постављање послушника на амбасадорска места, због чега смо и доживљавали дипломатске и политичке неуспехе. И даље највећи број амбасадорских места служи за намиривање партијских заслужних чланова без дана дипломатског искуства или било каквих преговарачких способности. Због тога тражимо да моралне и дипломатске способности понову буду најбоље препоруке, а не само страначка припадност, јер амбасадори не представљају себе, већ државу из које долазе, изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да Србија тренутно има 70 амбасада и 25 конзулата, а да би по дипламатској пракси,држава величине Србије, требала да има више од 120 дипломатских представништава.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести