ПОКС: Дан државности је дан сећања на Карађорђа

БЕОГРАД: Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) слави данашњи дан и велики празник Сретење, на који је пре више од два века подигнут Први српски устанак на челу са вождом,Ђорђем Петровићем Карађорђем.
poks
Фото: Ilustracija

Данашњи дан је симбол стварања прве слободне и модерне српске државе. Борба за слободу и храброст српског народа изродиле су родоначелника династије Карађорђевић. Карађорђеви потомци данас су у Београду и чекају да се њихова круна врати где јој је место и обнови краљевина, изјавио је Жика Гојковић, председник ПОКС.

Сретење је за српску државу одувек представљало дан доношења битних одлука и великих историјских догађаја. Доношени су закони, устави и одржаване најважније седнице Народне скупштине. ПОКС је покренуо иницијативу да се у Србији организују избори за Уставотворну скупштину, која ће од народа добити мандат да донесе одлуку о промени друштвеног уређења из републике у парламентарну монархију. Сретење је данас прилика да се српски народ подсети своје историје и да поново крунише законитог краља.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести