Полиција из Горажда малтретирала младиће, једног из Србије

САРАЈЕВО: Полиција у Горажду малтретирала је четири младића, тројицу из Фоче и једног држављанина Србије, који су учествовали у саобраћајној несрећи на магистралном путу Устиколина - Горажде, у месту Џиндићи, јавља Клиџ.ба.
1
Фото: Youtube Printscreen

Несрећа се догодила пре пет дана рано ујутро у 3.30, а отац једног од младића је редакцији портала Клиџ.ба послао снимак који су младићи случајно снимили на месту несреће јер су се током вожње снимали у аутомобилу. 

Телефон им је након удеса испао, па је тако настао и аудио запис догађаја.

Отац младића је испричао да је његов син био сувозач у аутомобилу који је ударио у аутомобил који је у једној саобраћајној траци био окренут на кров, одбио се и закачио полицијски аутомобил који се са упаљеном ротацијом налазио у другој саобраћајној траци. 

Он тврди да место несреће није било означено, иако је падала киша, што је узроковало смањену видљивост на путу.

Отац сувозача не спори да је возач који је управљао аутомобилом крив за саобраћајну несрећу и да је алкотестом утврђено да је имао алкохола у крви, али је затечен понашањем полицијских службеника. 

Тврди да су припадници полиције након саобраћајне несреће малтретирали младиће, викали на њих, вређали их, а у једном моменту и тукли. 

Истиче да је лично поднео пријаву унутрашњој контроли полиције у Горажду због односа полицијских службеника према младићима и да су и они дали изјаве у полицији.

Полицији у Горажду није рекао да постоји снимак онога што се десило те вечери.

Да се несрећа догодила потврђује и полицијски извештај.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести