Полиција у Приједору утврђује одговорност имама због ширења мржње

БАЊАЛУКА: Полиција из Приједора ради на утврђивању одговорности главног имама Меџлиса Исламске заједнице у приједорском насељу Козарац Амира Махића, који је Светом Сави приписао фашизам, а Српској православној цркви (СПЦ) секташтво, потврђено је бањалучким Независним новинама.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

"Полицијски службеници Полицијске управе Приједор су, по сазнању о постојању видео снимка у којем верски службеник из Козарца шири говор мржње и износи низ увреда на рачун Српске православне цркве, обавестили Окружно јавно тужилаштво Приједор и у складу с тим предузимају се мере и радње у циљу документовања наведеног", речено је из Полицијске управе Приједор.

Махић је током верске службе у Козарцу, рекао да је Свети Сава био "веома контроверзна личност", да је то "један од чиновника СПЦ" и да је "лаж да је просветитељ". "Шта је с друге стране, из угла православаца из других делова света, тај човек? То је човек на чијем учењу и идеологији је зачета једна секта, коју ми овде добро познајемо. То је српска православна секта", рекао је главни имам из Козарца верницима на Савиндан, 27. јануара.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести