ПОЛИТИКА СРБИЈЕ ЈЕ ПОЛИТИКА СА КИЧМОМ Милош Вучевић о говору Вучића у УН

 БЕОГРАД:Председник СНС и министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је данас, осврћући се на говор председника Србије Александра Вучића на заседању Генералне скупштине УН, да је најкраћа дефиниција политике Србије да је то политика са кичмом, која поштује принципе УН и кад други примењују двоструке стандарде.
milos vucevic, SNS
Фото: СНС

"Председник Србије Александар Вучић је имао врло значајан говор на заседању Генералне скупштине Уједињених нација. Рекао је да је Србија земља која је на путу уласка у ЕУ, али није спремна да окрене леђа пријатељствима која је градила вековима. То је најкраћа дефиниција политике Србије. Политика са кичмом. Политика која поштује принципе УН и кад други примењују двоструке стандарде", навео је Вучевић у саопштењу.

Указао је да је важно да је Вучић на светској трибини рекао како је непоштовање међународног закона довело до цепања Србије које је почело 2008. године. Вучевић је истакао да је исто тако истина и да је гажење Повеље УН кад је реч о Србији била претеча бројних сукоба и проблема са којима се данас свет суочава.

Указао је да је најважније и најхрабрије што је Вучић рекао да “сви они који су спровели агресију против Србије данас говоре о територијалном интегритету Украјине, а ми га подржавамо и не мењамо своја начела. За нас свако насиље је исто“. "Овако је мала Србија одржала лекцију моћнима. Сада су многима пуна уста територијалног интегритета због Украјине, а кад је Србија у питању то се игнорише", нагласио је Вучевић.

Према његовим речима, важно је и што је прилика да се говори на Генералној скупштини УН искоришћена и за истину коју је председник Србије изрекао а то је да се данас на КиМ одиграва огољено насиље које над Србима примењују сепаратисти Аљбина Куртија. "Кампања терора на Косову над Србима се наставља али то “велики” свет не занима. Србима прети хуманитарна катастрофа а велики окрећу лице.

Тешко је кад си усамљен или што би Његош рекао “сламка међу вихорове” али Србија ће на крају изаћи као победник зато што је правда и истина на нашој страни", нагласио је у саопштењу Вучевић. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести