Положен камен темељац за нови блок Медицинског факултета

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је камен темељац за изградњу новог блока Медицинског факултета у Новом Саду, који ће бити, како је најављено, завршен до краја следеће године.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

Реч је о заједничком пројекту Покрајинске владе и Медицинског факултета који ће се градити у три фазе и чија је укупна вредност 249 милиона динара.

Ово је симболичан чин на јубилеј ове установе - 60 година од оснивања. Медицинска наука била је у  центру пажње у протекла два месеца, а ми већ четири године чинимо све да унапредимо ову област и наставићемо и даље да радимо на томе заједно са Владом Републике Србије, изјавио је Мировић.

Према његовим речима, овом инвестицијом показујемо колико је важна здравствена заштита и образовање кадрова у медицини како бисмо могли да се суочимо са изазовима у овој области.

Мировић је овом приликом најавио да ће радови на Интерној клиници и на Клиници за гинекологију и акушерство КЦВ бити готови у наредним недељама.

Фото: vojvodina.gov.rs

Ми настављамо са редовним активностима и полако излазимо из кризе са вирусом ковид 19 јер данас бележимо само три нова случаја у Војводини, док се у КЦВ, у Ковид центру, тренутно лечи 21 пацијент позитиван на овај вирус, нагласио је Мировић

Овај пројекат показује да Покрајинска влада и Медицински факултет размишљају о будућности. На овом месту школују се будући лекари који ће бити носиоци здравственог система, изјавио је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

На наш велики јубилеј када славимо шест деценија постојања остварена је велика жеља свих нас и свих наших студената. Овај објекат омогућиће квалитетнији и бољи рад са 5000 студената  колико их се данас школује на Медицинском факултету, истакла је декан Медицинског факултета проф. др Снежана Бркић.

Полагању камена темељца присуствовао је и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести