Помен Оливеру Ивановићу, без супруге, са лидерима опизиције

БЕОГРАД:  Лидеру Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливеру Ивановићу данас је на Новом гробљу у Београду одржан годишњи помен, којем су присуствовали чланови породице, међу којима није била супруга Милена, као и потпредседник владе Расим Љајић, те опозициони политичари.
Pomen Oliveru Ivanoviću foto: Tanjug/video
Фото: Помен Оливеру Ивановићу фото: Танјуг/видео

Међу њима су били Драган Ђилас, Зоран Лутовац, Борко Стефановић, Борис Тадић, као и народни посланици Ђорђе Вукадиновић и Славиша Ристић. Брат убијеног Оливера, Мирослав Ивановић, рекао је новинарима да се нада да ће они који су починили убиство и налогодавци бити откривени. 

"Можемо говорити о нади, која постоји од првог тренутка, да ће се пронаћи извршиоци и налогодавци и да ће цела прича бити разоткривена, све до оног последњег који је учествовао у планирању и извршењу тог гнусног дела", рекао је Мирослав Ивановић. 

Он је рекао да породица то ишчекује непрестано, али да нема резултата ни после годину дана. "Макар ми нисмо о свему томе информисани", додао је Ивановић. Он је навео да то зависи од професионалности људи који тај посао треба да раде. 

На питање да ли се улаже довољно напора да починиоци и налогодавци буду пронађени, он је рекао да је то тешко проценити. "Ако га процењујем кроз протекло време, не видим да се улаже довољно", рекао је Ивановић. 

Miodrag iz Peći
12.01.2019 • 19:05
Po pravoslavnim običajima, četrdesnica, pola godine i godišnji pomen se daju tačno na dan od sahrane. Dakle, pomen bi trebalo da bude 18.01.2019.god. Oliver je ubijen 16.01.2018.god. i tada bi svi ovi što su bili na pomenu na Novom Groblju u Beogradu da budu u Kosovskoj Mitrovici ili na trgu ili na mestu pogibije Oliverove.
Prema tome ovo nije nikakav pomen već uvertira za večerašnji okupljanje u Beogradu kod anfiteatara filozovskog fakulteta. Zašto se pominje supruga, sin i Rasim Ljajić(!?) ne znam, ali, ovo nije nikakav pomen već politička manifestacija da se anulira bojkot i odbijanje Oliverove supruge i subotarskih šetnji i mitinga opozicije, tempiran dan pre Putinov og dolaska.
EUR/RSD 117.5124
Најновије вести