Помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић учествовала на конференцији о спиналној мишићној атрофији

Помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић учествовала је у име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на четвртој интернационалној конференцији „ Заједно ка напредку - иновације у нези оболелих од СМА“.
Фото: минрзс.гов.рс
Фото: Фото: минрзс.гов.рс

Један од главних приоритета Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је заштита права и унапрећење положаја особа са инвалидитетом, поручила је помоћник министра.

"О овој категорији грађана неопходно је мислити свакодневно, јер је то једини начин да системски решимо проблеме са којима се суочавају и омогућимо им интеграцију у све друштвене токове, што је и циљ кампање Србија без баријера, коју реализујемо", истакла је Барошевић.

Фото: Фото: минрзс.гов.рс

Помоћник је посебно поздравила план председника Србије Александра Вучића "Србија 2027 - скок у будућност" којим је, између осталог, предвиђено да се у наредне три године повећа буџет за ретке болести, иновативне лекове за више од 200 милиона евра.

Овом приликом Барошевић је истакла да је социјална укљученост и учешће особа са инвалидитетом у друштвеном животу циљ коме тежимо, те стога Министарство подржава активности које реализују 33 савеза који окупљају близу 500 локалних удружења у Републици Србији.

пинк.рс

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести