Понашање Црне Горе недемократско и супротно вредностима ЕУ

БЕОГРАД: Одлука Владе Црне Горе да не отвори границе са Србијом од 1. јуна у супротности је са принципима слободе кретања на којима се заснива ЕУ и не доприноси добросуседским односима у региону, изјавила је потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић.
mihajlovic1, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

Понашање Црне Горе према Србији и Србима је недемократско и супротно вредностима на којима почива ЕУ, истакла је Михајловић у саопштењу.

Црна Гора је у процесу европских интеграција напредовала даље од Србије и неких других земаља у региону, па би у складу с тим требало да буде пример за друге. Уместо тога, вештачки се креирају нове баријере између људи на овим просторима, који су на сваки начин упућени једни на друге, а одговорност за то је пре свега на политичарима, каже Михајловић.

Како каже, никакво заклањање иза вируса не може да сакрије наставак недемократског понашања владе у Подгорици према Србији и припадницима нашег народа, противно вредностима и пракси ЕУ, чијем чланству читав регион тежи.

Та одлука, међутим, јасно поручује и да море нема само Црна Гора, рекла је Михајловић, изразивши уверење да ће наши грађани разумети и ту поруку.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести