ПОНОСАН САМ НА ПАРТНЕРСКУ САРАДЊУ СА КИНОМ Вучић се огласио после састанка са Вентаом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са министром трговине Народне Републике Кине Вангом Вентаом.
sw
Фото: printscreen/ Instagram buducnostsrbijeav

Председник се после састанка огласио на друштвеној мрежи Инстаграм и написао:

- Са министром трговине НР Кине о стратешки важним аспектима наших билатералних и економских односа, као и о конкретним пројектима који ће снажно убрзати раст Србије.

- Поносан сам на партнерску сарадњу са Кином, која је додатно ојачана посетом уваженог министра Вентаоа и заседањем Мешовите међувладине комисије за трговину и економску сарадњу, на којој су формулисане бројне важне смернице за наставак сарадње, посебно у смислу великих инвестиција у најзначајнијим гранама привреде.

- Захвалио сам кинеским пријатељима на подршци Међународној специјализованој изложби ЕКСПО 2027, истакавши да је за Србију од највећег значаја да велике пројекте у оквиру ове манифестације реализује са поузданим партнерима, чиме ће се додатно покренути и развој целог региона.

- Разговарали смо и о даљим корацима сарадње и конкретним активностима у оквиру Споразума о слободној трговини, Споразума о економској и техничкој сарадњи у области инфраструктуре, који представљају темељ нашег економског партнерства у бројним областима као што су пољопривреда, вештачка интелигенција и ИКТ, енергетска и саобраћајна инфраструктура, наменска индустрија, наука и иновације - написао је Вучић.

(Пинк.рс)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести