Поповић: Хрватска да одговара за своје злочине

БЕОГРАД: Председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић оценио је данас да хрватски званичници из дана у дан настављају са неоснованим провокацијама, оптужујући Србе за великосрпску агресију, али да овакво изопачено тумачење истине, не може да сакрије чињеницу да су Срби били жртве агресије.
nenad popovic
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Хрватска по ко зна који пут, безуспешно покушава да сакрије своје злочине над Србима током 90-их, навео је Поповић у саопштењу.

"Подсећамо на историјске чињенице да су Хрвати своју прву независну државу, НДХ, изградили на геноциду над српским народом. Своју другу државу, садашњу Републику Хрватску, која црпи континуитет из НДХ, изградили су на највећем етничком чишћењу у модерној историји - Олуји", рекао је лидер СНП.

Зато Хрватска, према његовим речима, нема право никоме да држи предавање о агресији, јер је њена историја заснована на агресији према другим народима, а пре свега Србима и Јеврејима.

"Крајње је време да Хрватска одговара за злочине које је починила још из времена када је ова земља била савезник Хитлерове нацистичке Немачке, па све до ратова током 90-их. Док год Хрватску не стигне заслужена казна, постоји ризик да се ти злочини понове", закључио је Поповић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести