Поповић: Сачувати безбедност председника Вучића

БЕОГРАД: Сазнања која су посредством Европола добиле српске службе безбедности о припреми атентата на председника Александра Вучића изазивају дубоку забринутост и указују да је неопходно да се као држава још одлучније супротставимо организованом криминалу, изјавио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.
nenad popovic, tanjug jpap
Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

Информације да се на челу криминалне групе која је припремала убиство председника Вучића налази шеф кавачког клана Радоје Звицер указује да се политички инспиратори и наручиоци овог атентата налазе у Црној Гори где кавачки клан има задатак заштиту режима Мила Ђукановића, навео је Поповић у писаној изјави.

Он додаје да као човек који непрестано добија претње од представника криминалних кланова из Црне Горе повезаних са Ђукановићем, веома добро разуме и озбиљно схвата опасност која прети председнику Вучићу.

Ови криминалци и њихови политички заштитници спремни су да убију свакога ко им се супротстави и стане на пут њиховим криминалним радњама, сматра он.

Поповић позива надлежне органе да предузму све неопходне мере да лична безбедност председника Вучића буде сачувана, а налогодавци и директни учесници у припреми атентата на председника буду откривени, ухапшени и најстрожије кажњени.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести