Поповић: Српска листа трн у оку Албанцима

ГРАЧАНИЦА: „Грачаницу неће добити”, поручио је данас градоначелник те општине Срђан Поповић коментаришући удруживање албанских странака у Грачаници пред локалне изборе на Косову и Метохији, заказане за средину октобра.
Gračanica Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik, ilustracija

Поповић је за Спутњик рекао да је Српска листа "трн у оку" Албанцима јер је успела да обједини Србе на Косову и Метохији и оценио да уједињавање албанских партија уочи локалних избора говори у прилог томе да они не желе да виде Српску листу на политичкој сцени.

"Бедем који смо направили за опстанак нашег народа сигурно неће бити пробијен - Грачаницу неће добити", поручио је Поповић.

Поповић је рекао да је ово и нови вид поруке коју Албанци преносе Србима - да их не желе на Косову и Метохији, односно, да не желе да их виде уједињене.

"Они не желе да виде уједињене Србе који су стали под један барјак у одбрани наше државе Србије и интереса наших грађана на простору Косова и Метохије. Српска листа од свог оснивања ради на опстанку нашег народа на овим просторима, али и на јачању веза између нашег народа и Београда", навео је Поповић.

Градоначелник Грачанице каже да је поносан што наш народ на КиМ успева све ове године да опстане и сматра да је за то заслужна одговорна и јединствена политика Српске листе и Београда.

"Наша држава улаже све више и више у нашу будућност овде. Управо то не одговара албанским лидерима и зато желе да Српску листу свргну са власти и остваре утицај у српским срединама. Наш народ је то препознао и верује Српској листи, а показатељ тога је успех који бележи како на терену, тако и на политичком пољу", нагласио је.

Додао је да је српски народ врло одговоран, посебно када је у опасности и тврди да Грачаница не може да падне у руке Албанаца, ма колико се уједињавали.

"Политику наше државе наш народ види на прави начин и зна шта значи подршка Београда и нашег председника за наш народ овде", рекао је Поповић.

Подсетио је и да је у последњих неколико месеци било више од 80 инцидента које су изазвали Албанци у Грачаници, али је, како каже, наш народ свестан ситуације у којој живи дуже од 20 година и Албанци упркос свему нису успели да их отерају, па неће ни сада.

Покрет Самоопредељење Аљбина Куртија је у Грачаници, као и у осталим српским општинама, на челу удруженог блока албанских странака.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести