Посланици 26. децембра о извештајима ДРИ, омбудсмана, повереника

БЕОГРАД: Председник парламента Ивица Дачић сазвао је за суботу, 26. децембар, другу посебну седницу Скупштине Србије на којој ће бити разматрани годишњи извештаји Заштитника грађана, Повереника за заштиту равноправности и Државне ревизорске институције.
skupstina srbije
Фото: Tanjug (S. Ilić, arhiva)

Како је саопштено из Народне скупштине, на дневном реду је редован годишњи извештај за 2019. годину, који је поднео Заштитник грађана са Предлогом закључка Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу и Предлогом закључка Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова.

Пред посланицима ће бити и извештај о спровођењу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Закона о заштити података о личности за 2019. годину, које је поднео Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности са Предлогом закључка Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.

Такође, на дневном реду су и редован годишњи извештај за 2019. годину, који је поднео Повереник за заштиту равноправности, са Предлогом закључка Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова.

Посланици ће разматрати и извештај о раду Државне ревизорске институције за 2019. годину, са Предлогом закључка Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести