Посланици о амандманима на буџет

БЕОГРАД: Посланици Скупштине Србије данас ће наставити расправу по амандманима на предлог буџета за 2021. годину.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Скупштина је синоћ завршила расправу о Предлогу закона о завршном рачуну буџета Србије за 2019. годину, изменама и допунама Закона о буџетском систему и изменама и допунама Закона о јавном дугу.

Јучерашњој расправи у парламенту присуствовала је и премијерка Ана Брнабић која је изјавила да је буџетом за 2021. планирано никад више средстава за капиталне инвестиције, упркос кризи изазваној епидемијом корона вируса.

Желимо да наставимо нашу економску динамику и желимо да тим пројектима олакшамо и подигнемо квалитет живота грађана, рекла је Брнабић.

Расправи је присуствовао и министар финансија Синиша Мали који је казао да је ово први пут да Скупштина Србије, уз предложени буџет за 2021. годину, паралелно разматра и завршни рачун буџета за 2019. годину.

Он је подсетио да је парламент прошле године усвојио 18 завршних рачуна буџета за претходних 18 година.

Предлог буџет за 2021. годину предвиђа укупне приходе од 1.336 милијарди динара, што је повећање од 3,5 одсто у односу на ребаланс буџета из 2020, као и укупне расходе и издатке од 1.514 милијарди динара, што је смањење од скоро 15 одсто у односу на ребаланс буџета.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести